0 Ostoskori

Ovulaatiotesti


Ovulaatiotesti

4 tuotetta

Tietoa ovulaatiosta ja ovulaatiotestistä

Ovulaatiotestin avulla voit selvittää hetken, joilloin raskaaksi tuleminen on mahdollista. Ovulaatio tarkoittaa hetkeä, jolloin munasolu irtoaa.  Ovulaatiotesti perustuu luteinisoivan hormonin (LH) mittaamiseen. Hormonin pitoisuus nousee virtsassa noin 24 tuntia ennen ovulaation tapahtumista. 

Kuukautiskierto
Estrogeenin tuotanto on korkealla juuri ennen ovulaatiota. Näin munarakkula kypsyy ja LH:n taso nousee nopeasti. Se aiheuttaa ovulaation käynnistymisen eli munasolun irtoamisen munarakkulasta. 

Ovulaatio-oireet
Ovulaatio saattaa tuntua toispuoleisena kipuna lähellä ovulaatiovaihetta. 

Ovulaatio-testi
Ovulaatiotestit ovat vasta-ainetestejä LH-hormonille tai LH:n lisäksi ne reagoivat myös estradioli-hormoniin. LH:n tason nousu on selkeä merkki ovulaatiosta, sillä sen pitoisuus virtsassa nousee noin 24h ennen ovulaatiota. Mikäli haluat raskaaksi, kannattaa yhdyntä aloittaa heti positiivisen tuloksen jälkeen. 

Useimmat ovulaatiotestit toimivat samalla tavalla. Useimmiten se tapahtuu pitämällä ovulaatiotesti virtsasuihkussa tai kastamaan se virtsaa sisältävään kuppiin. Runsasta juomista ennen testin tekemistä kannattaa välttää, jottei virtsa laimene. Testin tekemisen jälkeen tulee odottaa muutamia minuutteja. Tarkista ovulaatiotestin ohjeista tarkemmat tiedot. Tämän jälkeen voit lukea tuloksen ovulaatiotestistä. Testi kannattaa tehdä joka päivä samaan aikaan siihen asti kunnes LH:n korkein taso on saavutettu. 
 

Tuote on siirretty ostoskärryyn.