Sertifiointi


Sustainable Beauty-kategoriassa voit valita sertifioidut kauneustuotteet eli tuotteet, jotka on valmistettu esimerkiksi ECOCERT, PETA tai Vegan Societyn vaatimusten mukaan. Alta voit lukea erilaisista sertifioinneista ja siitä mitä ne tarkoittavat.

PETA
PETA on maailman suurin eläinoikeusjärjestö, jonka kirjaimet tulevat sanoista People for Etchical Treatment of Animals. Kun tuotteella on PETA-sertifikaatio voit olla varma, että tuote on 100% vegaaninen ja että eläinkokeita ei ole tehty millään muotoa. 

PETA on aatteellinen yhdistys, joka perustettiin vuonna 1980. Tämän jälkeen organisaatio on keskittänyt työnsä rakentamaan ja puolustamaan eläinoikeuksia. Täältä löydät kauneustuotteet, jotka ovat PETA-sertifioituja.

Vegan Society
Vegan Society on maailman suurin ja vanhin vegaaninen organisaatio. Organisaatio perustettiin vuonna 1944 ja kyseinen organisaatio keksi nimen Vegan, josta tuli myös heidän logo. Sertifikaatio tunnetaan hyvin sologolros-merkistä.

Kun tuote on Vegan Society -sertifioitu, voit olla varma, että se on 100% vegaaninen ja että eläinkokeita ei ole tehty millään muotoa. Täältä löydät kauneustuotteet, jotka ovat Vegan Society -sertifioituja.

Leaping Bunny
Leaping Bunny-sertifikaatio takaa, että eläinkokeita ei ole tehty millään muotoa. Leaping Bunny aloitti toimintansa vuonna 1996 kahdeksan suuren organisaation toimesta helpottaakseen kuluttajia löytämään hygienia-, puhdistus- ja kauneustuotteita, jotka ovat cruelty free. Merkintä tunnetaan loikkaavasta kaniinista. Täältä löydät kauneustuotteet, jotka ovat Leaping Bunny -sertifioituja.

Joutsen
Oletko kiinnostunut ympäristömerkinnöistä? Joutsen on Pohjoismaiden virallinen ympäristömerkki. Joutsenmerkki tunnetaan yleisesti valko-vihreä-raidallisesta logostaan. Kun ostat joutsenmerkittyjä kosmetiikkatuotteita, voit olla varma, että tuotteiden ympäristövaikutukset on tutkittu raaka-aineista jätteisiin ja että ne täyttävät merkin tarkat ympäristö- ja terveysvaatimukset samalla kun tuotteet ovat sekä tehokkaita että riittäviä. Täältä löydät kauneustuotteet, jotka ovat joutsenmerkittyjä. 

 • Ei MI:tä tai muita säilöntäaineita, jotka voivat ärsyttää ihoa
 • Ei parabeeneja
 • Ei tuoksuja vauvojen ja lasten tuotteissa
 • Ei ainesosia, jotka löytyvät EU:n listalta koskien epäiltyjä hormonihäiriöitä aiheuttavia aineita 
 • Tarkat vaatimukset pakkauksille

Grön Salong

Grön Salong on aatteellinen skandinaavinen organisaatio, joka ympäristösertifioi parturikampaamoita sekä hiustenhoitotuotteita. He työskentelevät kieltääkseen vaarallisia kemikaaleja hiustenhoitotuotteissa. Täältä löydät kauneustuotteet, jotka ovat Grön Salong -sertifioituja.

Grön Salong keskittyy välttämään kemikaaleja, jotka ovat muun muassa: 

 • Allergisoivia tai ärsyttäviä
 • Syöpää aiheuttavia (joko tutkittu tai epäilty aiheuttavan)
 • Endokriinisia häiriöitä aiheuttavia (joko tutkittu tai epäilty aiheuttavan)
 • Teratogeenia aiheuttavia (joko tutkittu tai epäilty aiheuttavan)
 • Erittäin vahingollisia ympäristölle

ECOCERT & COSMOS

ECOCERT ja COSMOS ovat molemmat kansainvälisesti tunnettuja sertifikaatioita luonnollisen ja ekologisen kosmetiikan saralla. Vuonna 2017 ECOCERT muodosti yhdessä neljän muun organisaation kanssa COSMOS nimisen organisaation. Nimi COSMOS tulee sanoista COSMetic Organic Standard. COSMOS- ja ECOCERT-sertifikaatioilla on molemmilla kaksi tasoa, luonnollinen ja ekologinen, jossa joka osalla on erilaisia vaatimuksia, jotka tuotteiden tulee täyttää. Täältä löydät kauneustuotteet, jotka ovat ECOCERT ja COSMOS hyväksyttyjä.

ECOCERT on yksi Euroopan suurimmista sertifikaatio-toimielimistä, joka tarkastelee sisältöjä, raaka-aineita, tuotteita ja pakkauksia erityisesti elintarvikealalla, mutta myös kosmetiikkatuotteiden ja parfyymeiden. ECOCERT asettaa korkean vaatimuksen sille, että ainesosien tulee olla alkuperältään luonnollisista lähteistä ja suuri osa sisällöstä tulee olla ekologisesti kasvatettua. 

 • ECOCERT NATURAL COSMETIC – Vähintään 95% sisällöstä tulee olla luonnollisista lähteistä, josta vähintään 50% kasviperäisiä aineita ja vähintään 5% ainesosien painosta tulee olla ekologista alkuperää. 
 • ECOCERT ORGANIC COSMETIC – Vähintään 95% sisällöstä tulee olla luonnollisista lähteistä, josta vähintään 10% ainesosien painosta tulee olla ekologisesti kasvatettua. Lisäksi 95% kasviperäisistä aineksista tulee olla ekologisesti sertifikoituja.
 • COSMOS ORGANIC – Vähintään 95% kasveista tulee olla ekologisesti kasvatettuja ja vähintään 20% ekologisista aineksista tulee löytyä lopputuotteesta (10% koskien poishuuhdottavia tuotteita).
 • COSMOS NATURAL – Vaatimus luonnollisille ainesosille, mutta ei vaatimusta sille, että niiden tulee olla ekologisesti kasvatettuja. 

Nämä sertifikaatiot takaavat, että sisältö on vapaa:

 • Parabeeneista, silikonista
 • GMO:sta
 • Synteettisista väreistä ja tuoksuista 

HUOM: Jotkut tavallisesti esiintyvät ainesosat ihonhoito- ja hiustenhoitotuotteissa ovat vettä, suolaa ja mineraaleja, nämä ainesosat eivät koskaan voi olla "ekologisia", siksi että ne eivät tule maanviljelystä. Koska vesi on tärkeä komponentti monissa kosmetiikkatuotteissa, tarkoittaa se vähempää osaa ekologisista aineksista tuotteessa.

NATRUE
NATRUE on sertifiointi-toimielin, joka työskentelee kasvattaakseen tietoisuutta koskien luonnollisen ja ekologisen kosmetiikan arvoa. Tämän työn ohella he työskentelevät selkeämmän lain eteen koskien luonnollisen kauneuden määritelmää. Kun näet tuotteen, joka on NATRUE-merkitty, voit olla varma, että tuote sisältää luonnollisia ainesosia. Sertifiointi takaa myös sen, että tuote on vapaa synteettisista tuoksu- ja väriaineista, silikoneista, petroleum-pohjaisista aineista, ja että GMO:ta ei ole käytetty. Täältä löydät kauneustuotteet, jotka ovat NATRUEN hyväksymiä.

 • Tarkka säännös koskien valmistusprosessia ja raaka-aineita
 • Vain vesi sekä luonnolliset ja luonnonkaltaiset aineet ovat sallittuja 
 • Tarkat minimimäärät luonnollisille aineille sekä ekologisille aineille

Tuote on siirretty ostoskärryyn.