0 Ostoskori

Hajuvedet

Nordicfeelillä on suuri valikoima tuoksuja sekä naisille että miehille. Lisäksi vaihtoehtona on useita unisex-tuoksuja. Haluatko tietää lisää  latvatuoksuista, sydäntuoksuista ja juurituoksuista? Löydät lisätietoja tämän sivun alareunasta. Asiakaspalvelumme auttaa myös mielellään tuoksuihin liittyvissä kysymyksissä. 


Hajuvedet

Nordicfeelillä on suuri valikoima tuoksuja sekä naisille että miehille. Lisäksi vaihtoehtona on useita unisex-tuoksuja. Haluatko tietää lisää  latvatuoksuista, sydäntuoksuista ja juurituoksuista? Löydät lisätietoja tämän sivun alareunasta. Asiakaspalvelumme auttaa myös mielellään tuoksuihin liittyvissä kysymyksissä. 

Merkki
25 Tuotetta

Hajuvedet netistä – opas tuoksujen käyttöön

Hajuvesi tuoksuu erilaiselta jokaisella käyttäjällä, sillä ihon oma rasva- ja öljykoostumus vaikuttaa tuoksun muodostumiseen. Hajuvedet koostuvat alkoholista ja erilaisista tuoksuyhdisteistä tai -aineista. 

 

Tuoksun rakenne

Hajuveden ainesosia kutsutaan tuoksunuoteiksi. Latvatuoksu, sydäntuoksu ja juurituoksu ovat tuoksun eri kulmakivet. Ne ovat aistittavissa eri aikoina, ja parfyymivalmistajat valitsevat missä vaiheessa mikäkin tuoksu tulee esiin. Se mihin vaiheeseen mikäkin tuoksu kuuluu, vaikuttaa myös tuoksun luonteeseen. Esimerkiksi naisten tuoksuissa latvatuoksuun käytetään hedelmä- ja sitrustuoksuja, kun taas sitrusta käytetään useimmiten miesten tuoksuissa sydäntuoksuun.

Latvatuoksu

Latvatuoksu on se, joka tulee esiin ensimmäisenä ja on aistittavissa selkeimmin 10-15 minuutin jälkeen. Se häviää aika nopeasti, jättäen tilan muille tuoksuille. Latvatuoksu koostuu usein kevyistä tuoksuista kuten sitrus, mandariini, ylang ylang ja bergamotti.

Sydäntuoksu

Sydäntuoksu on tuoksun sydän ja se tulee esiin 20-60 minuutissa. Silloin huomaat sopiiko tuoksu sinulle ja pidätkö siitä. Jotta sydäntuoksu ehtisi kehittyä kannattaa tuoksun antaa olla iholla jonkin aikaa. Kun teet ostoksia verkkokaupassamme, tulee sinun ottaa huomioon juuri sydäntuoksu. Kun tuoksua kuvataan raikkaaksi, itämaiseksi, kukkaiseksi tai puumaiseksi, silloin puhutaan usein juuri sydäntuoksusta. Miesten tuoksujen sydäntuoksuihin käytetään usein limeä, sitruunaa tai greippiä. Naisten tuoksuissa ovat kukat kuten jasmiini, gardenia ja ruusu tavallisia sydäntuoksuja. Patsulia käytetään myös, ja sitä kuvataan puuterimaiseksi tuoksuksi.

Juurituoksu

Tämä tuoksu tulee tuoksuketjussa esiin viimeisenä, noin tunnin parin päästä. Se voi säilyä iholla suihkautuksen jälkeen useita päiviä. Se on myös tuoksu, jonka tunnet vaatteissasi. Juurituoksuissa käytetään usein raskaampia tuoksuja kuten eri puulajeja, esim. santelipuuta ja setripuuta, mutta myös kuivattuja ruoholajeja ja myskiä.

Mikä ero on Eau de Parfumillä (EdP) ja Eue de Toilettella (EdT)?

Ero on tuoksupitoisuudessa. Ne vaikuttavat myös tuoksujen hintoihin, joista kallein on parfyymi. Alla olevasta listasta näet miten tuoksupitoisuudet jakautuvat:

  1. Parfum: 15-30%
  2. Eau de Parfum (EdP): 10-15%
  3. Eau de Toilette (EdT): 10%
  4. Eau de Cologne (EdC): noin 5%

 

Minulla on ollut parfyymi jo useita vuosia. Voiko sitä käyttää vielä?

Kyllä voit! Parfyymissa oleva alkoholi vaikuttaa niin, että se säilyy uskomattoman kauan. Ne eivät siedä vahvaa auringonvaloa, lämpöä tai ilmassa olevaa happea, joten vältä laittamasta pulloa kylpyhuoneen lampun alle. Siten se voi säilyä kauan, ja voit iloita tuoksustasi monta, monta vuotta. Enjoy!

 

Suosituimmat hajuvedet

Hajuvedet TOP-6

  1. Hugo Boss The Scent For Her
  2. Jean Paul Gaultier Le Male EdT
  3. Hugo Boss The Scent EdT
  4. Paco Rabanne 1 Million EdT
  5. Hugo Boss Bottled Duo
  6. Hugo Boss Bottled EdT 

 

Tuote on siirretty ostoskärryyn.