Luokat
Suodatin

Naisten tuoksut

563 tuotteet kategoriassa Naisten tuoksut

Parfyymi saa sinut tuntemaan itsesi naiselliseksi, kauniiksi ja erityiseksi. Harvat asiat ilmaisevat persoonallisuuttasi niin selkeästi kuin oma tuoksusi. Haju on yksi ihmisen tärkeimmistä aisteista ja voimme reagoida koko vartalollamme havaitessamme tuoksun josta pidämme. Se voi aiheuttaa välitöntä vetovoimaa, joskus jopa ennen kuin on nähnyt tuoksua käyttävän henkilön.

Tuoksuja ympäröi aura, joka kuvastaa persoonallisuutta, vetovoimaa ja ylellisyyttä. Haluat, että tuoksu tuntuisi ”sinulta”. Parfyymi- ja tuoksutalot tietävät tämän ja kehittävät tuoksuja, jotka sopivat erilaisille persoonallisuuksille. Osa ihmisistä valitsee vain yhden tuoksun, joka heidän mielestään on täydellinen ja edustaa heitä parhaalla tavalla. Toiset voivat vaihtaa tuoksua mielialan tai tilaisuuden mukaan. Monella on usein kevyempi tuoksu kesällä ja toinen tuoksu talvella. Tutki mielellään meidän ihania merkkejämme NordicFeelissä.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Mitä tarkoitetaan latvatuoksulla, juurituoksulla ja sydäntuoksulla?

Tuoksujen kuvauksia lukiessa mainitaan latvatuoksut, juurituoksut ja sydäntuoksut. Se on tapa, jolla kuvataan tuoksun rakennetta. Jokainen tuoksu sisältää kaikkia näitä kolmea tuoksunuottia, ja se vaikuttaa miten tuoksut ilmenevät ajan kanssa. Olet varmasti huomannut, että tuoksu voi muuttua mitä kauemmin sitä käytät. Ne ovat nämä eri tuoksunuotit, jotka voimistuvat.

Ratkaiseva asia siinä pidätkö tietystä parfyymista on se, miten tuoksunuotit on yhdistetty keskenään, ja mihin kohtaan parfyymia ne on sijoitettu: latva-, sydän- vai juurituoksuun.

Latvatuoksu on ensimmäisenä esiin tuleva tuoksu. Se on hetkellinen ja häviää aika nopeasti. Selkeämmin se tulee esiin 10-15 minuutin jälkeen. Sen jälkeen latvatuoksu häviää ja kaksi muuta tuoksua tulevat esiin. Latvatuoksu koostuu usein kevyistä tuoksuista kuten sitrus, mandariini, ylang ylang ja bergamotti.

Sydäntuoksu on nimensä mukaan tuoksun sydän ja ydin. Se voimistuu 20-60 minuutin jälkeen. Silloin vasta huomaat, sopiiko tuoksu sinulle ja pidätkö siitä. Sydäntuoksun pitää ehtiä voimistua, joten yleensä ehdotetaan, että tuoksua kannattaa käyttää jonkin aikaa.

Tuoksua ostaessasi tulee sinun ajatella sydäntuoksua, kun olet tekemässä valintaasi. Tutki mielellään muita suosikkituoksujasi, mitä sydäntuoksu sisältää, niin sinulla on jotain suuntaa antavaa. Kun tuoksua kuvaillaan raikkaaksi, itämaiseksi, kukkaiseksi tai puumaiseksi tuoksuksi, silloin puhutaan usein sydäntuoksusta. Miesten tuoksuissa käytetään usein limeä, sitruunaa ja greippiä. Naisten tuoksut ovat usein kukkaistuoksuja kuten jasmiini, gardenia ja ruusu. Patsulia käytetään tuoksuissa, joita kuvataan ”puuterimaisiksi”. Juurituoksu tulee esiin parin tunnin päästä, ja voi säilyä iholla monta päivää. Juurituoksuissa käytetään usein vahvempia tuoksuja eri puulajeista, esim. santelipuu ja setripuu, mutta myös kuivattuja ruoholajeja ja myskiä.

Mikä ero on Eau de Parfyymilla eli EdP:lla ja Eau de Toiletilla eli EdT:lla?

Nimet kertovat eri tuoksupitoisuuksista. Mitä korkeampi prosentuaalinen tuoksupitoisuus, sitä vahvempi tuoksu ja myös sitä pidempään iholla pysyvä tuoksu on. Korkeammat tuoksupitoisuudet vaikuttavat myös siihen, että parfyymit ja EdP:t ovat kalliimpia kuin toiset vaihtoehdot.

Tuoksupitoisuudet:

  • Parfyymi: 15.30%
  • Eau de Parfyymi (EdP): 10-15-%
  • Eau de Toilette (EdT): 10%
  • Eau de Cologne (EdC): noin 5%

Kuinka kauan parfyymini säilyy?

Parfyymi voi säilyä erittäin kauan nesteessä olevan alkoholin ansiosta. Usein monta vuotta. Paras tapa säilyttää parfyymia on suojassa auringonvalolta, lämmöltä ja korkki tiiviisti kiinni suojaamassa ilmalta ja hapelta. Älä säilytä pulloa lämpimän valon alla kylpyhuonekaapissa!